فود کلینیک/ سرویس کسب و کار
رستوران فست فودها با سرمایه گذاری بر ایجاد خط تولید اختصاصی سوسیس و کالباس با تکیه بر تضمین سلامت و کیفیت محصول خود، می توانند رضایت و افرایش قابل ملاحظه ای را در مشتریان خود شاهد باشند.
به گزارش فود کلینیک با توجه به افزایش روزمره قیمت محصولات پروتئینی و نگرانی های جامعه در خصوص سلامت این فراورده ها و بخصوص سوسیس و کالباس که مهمترین ماده اولیه مصرفی در فست فودها هستند، به نظر می رسد ایجاد یک خط تولید اختصاصی کوچک برای تولید این محصول در واحدهای فست فود و رستوران توجیه منطقی و اقتصادی یافته است.
بنا بر این گزارش به نقل از وبسایت آی فودز قیمت یک خط تولید کامل سوسیس و کالباس برای مصارف فروشگاهی و محدود حدود 125 میلیون تومان است.
تولید این نوع سوسیس و کالباس فروشگاهی در ایران چند سالی است که آغاز شده است و در حالیکه این کسب و کار در کشورهای اروپایی و آمریکایی سالهاست که وجود دارد. در حال حاضر برخی از قصابیها کشورمان اقدام به تولید سوسیس و کالباس دستی میکنند. اما به دلایل متعدد استفاده از این روش در فست فودها هنوز اجرایی نشده است.
مجوزهای لازم
برای راهاندازی کسب و کار تولید سوسیس و کالباس فروشگاهی، به دو نوع مجوز نیاز دارید:
- اگر میخواهید کسب و کار شما تحت برند باشد، باید مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت و مجوز از اداره غذا و دارو دریافت کنید.
- اگر نمیخواهید کسب و کار شما تحت برند باشد، میتوانید با مجوز اصناف و مجوز بهداشت کار خود را شروع کنید.
حاشیه سود
حاشیه سود تولید سوسیس و کالباس فروشگاهی به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:
- مالکیت یا استیجاری بودن محل کار
- منطقهای که کسب و کار در آن مستقر است
- کیفیت محصولات عرضه شده
به طور کلی، حاشیه سود متوسط برای افرادی که مالک هستند 40% و برای افرادی که ملک آنها استیجاری است 20% است. اما این اعداد میتواند تا 100% نیز افزایش یابد.
فضای مورد نیاز
فضای مورد نیاز برای راهاندازی کسب و کار تولید سوسیس و کالباس فروشگاهی به دو قسمت تقسیم میشود:
- قسمت کارگاهی: این قسمت شامل تجهیزات تولید سوسیس و کالباس است. متراژ این قسمت به میزان سرمایهگذاری شما بستگی دارد. حداقل متراژ برای یک کارگاه کوچک 20 متر و برای یک کارگاه بزرگ 50 متر است.
- قسمت فروشگاهی: این قسمت شامل یخچالهای ویترینی، میز کانتر فروش و کالباسبر است. متراژ این قسمت حداقل 20 متر است.
تجهیزات مورد نیاز
تجهیزات مورد نیاز برای تولید سوسیس و کالباس فروشگاهی عبارتند از:
- مخلوط کن: برای مخلوط کردن گوشت، چربی و سایر مواد اولیه
- سرند: برای جدا کردن چربیهای درشت از گوشت
- میکسر: برای هم زدن مواد اولیه
- دنده زن: برای برش گوشت
- پرکن: برای پر کردن سوسیس و کالباس در پوشش
- دودخانه: برای دود دادن سوسیس و کالباس
- یخچال ویترینی: برای نگهداری سوسیس و کالباس