فود کلینیک/ گروه اخبار بین الملل
هیپوکمپ مغز افرادی که رژیم غذایی سالمی دارند بزرگتر از آنهایی است که غذاهای ناسالم و فرآوری شده مصرف می کنند.
به گزارش فود کلینیک، دکتر فلیس جکا، استاد روانپزشکی تغذیه ای مرکز مطالعات رفتارهای تغذیه ای دانشگاه دیکین استرالیا در گفتگو با هفته نامه گاردین با اعلام مطلب فوق خاطر نشان کرد: هر چند تحقیقات علمی هنوز همه پاسخ های مربوط به تاثیر مخرب غذاهای فوق فراوری شده را نمی دهند اما تحقیقاتی وجود دارد که به ما میگوید وقتی یک رژیم ناسالم غذایی مشتمل بر غذاهای فوق فراوری شده به مدت یک هفته به جوانانی که رژیم غذایی نسبتاً سالمی دارند داده شود، میتوان شاهد اختلالاتی در عملکردهای شناختی هیپوکامپ (ناحیهای از مغز) بود.
دکتر جکا می افزاید: افرادی که رژیم غذایی سالمتری دارند، هیپوکامپ بزرگتری نسبت به افرادی دارند رژیم غذایی نا سالم دارند.
وی با اشاره به اینکه هیپوکامپ تنها ناحیه ای از مغز است که می تواند رشد کرده و یا کوچک شود می افزاید: افراد مبتلا به بیماری افسردگی شدید به طور متوسط هیپوکامپ کوچکتری دارند. اما وقتی دیگر افسرده نباشند، هیپوکامپ آنها دوباره رشد می کند.
این استاد دانشگاه استرالیایی با تاکید بر اینکه هیپوکامپ در سلامت روان بسیار مهم است می گوید:در مطالعات حیوانی، اگر آنها پروتئین هایی را که به رشد هیپوکامپ کمک می کنند مسدود کنیم، داروهای ضد افسردگی دیگر کارایی ندارند. همچنین هیپوکامپ برای جنبه های مختلف یادگیری و حافظه بسیار مهم است. برای مثال، برای بچهها در مدرسه بسیار مهم است، طبیعی است که هر یک از ما که میخواهیم مغز خود را حفظ کنیم تا با افزایش سن دچار زوال شناختی نشویم؛ از این رو باید هر کاری را که میتوانیم انجام دهیم تا هیپوکامپ خود را سالم، پویا و در حال رشد نگه داریم.