نقش آفرینی فراکسیون غذایی اتاق ایران در تفویض تصمیم سازی به بخش خصوصی

 

فود کلینیک/ گروه اخبار داخلی: کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران چهار کمیته تخصصی را مامور رسیدگی به چالشهای صنعت غذا نمود.

به گزارش فود کلینیک این کمیسیون که با ترکیبی تازه نفس از مدیران و فعالان با تجربه صنعت غذا کار خود را آغاز نموده با درک مهمترین چالش فعالان عرصه تولید و تجارت این صنعت، تمرکززدایی از جریان سازیهای دولتی بر فعالیتهای بخش را در دستور کار قرار داده تا با ایجاد بازویی توانمند و تخصصی، صنعت غذا را در مسیر پیشرفت و توسعه رهنمون سازد.

بر همین اساس ابوالحسن خلیلی، رئیس کمیسیون صنایع غذائی اتاق ایران، از تشکیل چهار کمیته تخصصی با عناوین صادرات، استاندارد بهداشت و دامپزشکی، پایش قوانین مخل تولید و توسعه دانش عمومی مواد غذائی برای رفع چالش‌های صنایع غذائی خبر می دهد.

وی که سابقه مدیریت در تشکلهای غذایی از جمله انجمن صنایع روغن نباتی و کانون انجمنهای صنایع غذایی را داراست و با اثرگذاری آنها در اعتلای بخش آشنا، تلفیق رویکرد جدید سازمان .حمایت را با تجربه انجمنها و تشکلهای تخصصی و اقدامات این کمیسیون نوید دهده گذار از قیمت گذاری دستوری در برخی از کالاها و انتقال آن به تولید کننده بر اساس ضوابط می داند

به باور او بحث اصلی این است که چگونه می‌توان توجه مسئولان را به آنچه برای امنیت غذایی لازم است، جلب کرد. در همین راستا کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران سعی دارد با انجام مطالعات مقایسه‌ای و بیان تجربه سایر کشورها، جدیدترین مدل‌های موجود برای حفظ امنیت غذایی کشور و معرفی هرچه بهتر این صنعت در ایران را پیدا و معرفی کند

 رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران با بیان این مطلب که امروز با تغییر در مدیریت غذای جهان مواجه هستیم، نقش اتاق ایران برای رسیدن به هم‌افزایی در این عرصه را مورد توجه قرار می دهد و می گوید: هدف این است که کمیسیون صنایع غذایی به جریان‌ساز در صحنه صنعت غذای کشور، تبدیل شود. برای تحقق این هدف لازم است نگاهی متفاوت به چگونگی معرفی صنعت غذا داشته باشیم. برای همین رونمایی از اکوسیستم هوش مصنوعی برای ایجاد گفتمان جدید در صنعت غذا را در دستورکار قرار دادیم.

حضور تشکلها؛ انحصار زدایی

دبیر فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی نیز با ابراز امیدواری از تاثیر حضور تشکلها در تصمیم سازی در خصوص صنعت غدا در کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران می گوید: امیدواریم که این کمیسیون بتواند با عملکرد مناسب از تاثیرات مخرب و شرایط انحصاری که در سال‌های گذشته در اتاق بازرگانی ایجاد شده و موجبات بدبینی صنعتگران و تولیدکنندگان را فراهم کرده، جلوگیری و موجب اعتبار مجدد اتاق و بخش خصوصی گردد.

محسن نقاشی در گفتگو با ایلنا با اشاره به دعوت اتاق بازرگانی از تشکل‌ها ابراز امیدواری کرد که این امر صرفا برای حضور تشکل‌هایی مانند فدراسیون صنایع غذایی و دیگر تشکل‌های تولیدی، برای حضور در جلسات نباشد و باید حرف این تشکل‌ها شنیده شود و جایگاه واقعی و مطالبات آنها را در نظر گرفته شود؛ چراکه برخی سوء رفتارهای گذشته که در اتاق بازرگانی اتفاق افتاده، عده‌ای از فعالان اقتصادی و تولیدی و تشکل‌های آنها را نسبت به رویکرد و عملکرد اتاق دچار بدبینی نموده است.

با توجه به اقدامات صورت گرفته در مدت زمان اندک فعالیت این کمسیون، به نطر می رسد صف بندی مثبتی جهت هم افزایی با اقدامات دولت در خصوص توسعه صنعت غذا و امنیت غذایی جامعه شکل گرفته باشد.

اشتراک گذاری در:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
دسته‌بندی‌ها