فود کلینیک/ اخبار داخلی
چندی پیش دبیر انجمن صنایع فرآوردههای گوشتی ایران از پیگیری این انجمن جهت خروج سوسیس و کالباس از فهرست کالاهای آسیب رسان خبر داد.
به گزارش فود کلینیک به نقل از وبسایت اقتصاد سبز آنلاین، جمال حسین زاده گفت: کمیته تخصصی فنی انجمن طی جلسات کارشناسی با نمایندگان اداره نظارت بر موادغذایی وزارت بهداشت پیگیر خروج محصولات سوسیس و کالباس از این فهرست هستند که با توجه به مقایسه سرانه مصرف در کشور، امیدواری به خروج فرآوردههای گوشتی از این فهرست ایجاد شده است.
این در حالی است که عدم رعایت استانداردها از سوی برخی از تولید کننده ها یکی از چالشهای مهم این صنعت است که باعث می شود علیرغم نقشی که فراورده های گوشتی می توانند در افزایش سرانه مصرف پروتئین حیوانی در کشور داشته باشند اما مورد وضع قوانینی اینچنین و به عبارتی فرصت سوزی برای جامعه و این صنعت شود.
بازنگری در استاندارد 2303
دبیر انجمن فراورده های گوشتی همچنین از اقدامات اجرایی جهت بازنگری در استاندارد ملی شماره 2303 و مطالعه میکروسکوپی ذرات مولکولی غضروف و استخوان، طرح پژوهشی با محوریت پژوهشکده کشاورزی و صنایع غذایی سازمان ملی استاندارد خبر داد و افزود: در اجرای این طرح پژوهشی، نمایندگان اداره نظارت بر مواد غذایی و نمایندگان آزمایشگاه مرجع غذا و دارو همکاری فعال دارند و 14 شرکت تولیدکننده فرآوردههای گوشتی جهت تهیه نمونه محصولات برای آزمایش بافتشناسی از سوی سازمانهای نظارتی انتخاب شدهاند و پروژه تحقیقاتی در حال اجرا میباشد.
تاکنون نمونهسازی در شرکت رباط انجام شده است و شرکتهای آندره و پاک تلیسه (202) هم بهزودی مورد بازدید قرار خواهند گرفت و نمونه محصولات جهت آزمایش بافتشناسی تولید خواهد شد.
در مسیر رتبه بندی
حسینی با اعلام اینکه طبقهبندی واحدهای تولیدی با درج نشانهای تشویقی بر روی محصولات در دست بررسی و تصمیمگیری است تصریح کرد: مجوزهای سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد ایران، موجب اطمینان خاطرمصرفکننده از رعایت کلیه موازین بهداشتی از مرحله تأمین مواد اولیه مصرفی تا عرضه محصولات میشود.