ترجمه : فود کلینیک
COVID-19 ، بیماری شیوع شده توسط coronavirus SARS-nCoV-2 ، به سرعت در شش قاره گسترش یافته است و باعث ایجاد اورژانس بهداشت عمومی در بیش از ۳۰ کشور آسیا و اروپا شده است. در ۱۱ مارس ۲۰۲۰ ، سازمان بهداشت جهانی (WHO) شیوع بیماری کوروی ویروس را که به سرعت در حال گسترش است ، همه گیر اعلام کرد و از کشورها خواست تا آمادگی و اقدامات واکنش خود را در راستای برنامه آمادگی و پاسخگویی استراتژیک جهانی WHO برنامه ریزی کنند.
در اینجا در ایالات متحده ، تعداد مبتلایان به ویروس به طور روزانه صعود می کند ، مانند تعداد مرگ و میرهای ناشی از آن. از ۲۰ مارس سال ۲۰۲۰ ، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری گزارش ۱۵ هزار و ۲۱۹ موردابتلا به COVID-19 و ۲۰۱ مرگ و میرمربوط به این بیماری را تأیید کرد.
در پاسخ به بیماری همه گیر ، بسیاری از ایالت ها و شهرها شرایط اضطراری اعلام کرده اند ، بسیاری از کنفرانس ها و رویدادها لغو یا به تعویق افتاد ، سفر محدود شده است ، مدارس و دانشگاه ها بسته شده اند و شرکت ها در حال کشف راه های جایگزین برای انجام کار هستند. همانطور که تأثیر تاج ویروس بر روی صنایع غذایی را در نظر می گیریم ، من به نقل قول منتسب به دونالد رامسفلد وزیر دفاع سابق ایالات متحده یادآوری می کنم: “[T] . چیزهایی وجود دارد که می دانیم آنها را می شناسیم. ما همچنین می دانیم که ناشناخته های شناخته شده ای وجود دارد. یعنی اینکه می دانیم مواردی وجود دارد که نمی دانیم. اما ناشناخته های ناشناخته نیز وجود دارند – آنهایی که ما نمی دانیم که آنها را نمی شناسیم. “
آنچه ما می دانیم
ویروس: می دانیم که این بیماری همه گیر شیوع یک بیماری تنفسی است که در اثر یک تاج ویروس جدید ایجاد می شود. این برای اولین بار در چین کشف شد و اکنون در سطح جهان نیز گسترش یافته است ، از جمله به ایالات متحده. Coronaviruses یک خانواده بزرگ از ویروس ها است که در مردم و بسیاری از گونه های مختلف حیوانات رایج است. در انسان ، چندین تاج ویروس باعث عفونت های تنفسی می شوند ، از سرماخوردگی گرفته تا بیماریهای شدیدتر مانند سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS) و سندرم تنفسی حاد (SARS).
انتقال:
ما همچنین می دانیم که این بیماری از طریق قطرات کوچکی که از بینی یا دهان شخصی که مبتلا به COVID-19 است بیرون می رود ، می تواند از فرد به فرد دیگر منتقل شود. این قطرات هنگامی پخش می شود که فرد مبتلا سرفه یا بازدم کند و می تواند روی اشیاء و سطوح اطراف خود فرود آید. افراد دیگر می توانند COVID-19 را با دست زدن به این اجسام یا سطوح و سپس لمس کردن چشم ، بینی یا دهان خود بگیرند. در صورت تنفس قطرات نیز افراد می توانند این بیماری را بگیرند.
تأثیر روی غذا و آب:
آیا ویروس از طریق غذا یا آب منتقل می شود؟ اطلاعات فعلی اداره غذا و داروی ایالات متحده (FDA) می گوید نه ، ویروس از طریق غذا یا آب منتقل نمی شود.
با این حال ، ویروس می تواند برای یک روز یا بیشتر (تا یک هفته) بر روی سطح زنده بماند. این ماده در اثر گرما و ضد عفونی کننده های متداول مانند کلر و پراکسید هیدروژن غیرفعال می شود. این امر بر اهمیت تمرین روشهای تولید خوب (GMPs) و تمیز کردن کامل و بهداشت تجهیزات و تأسیسات فرآوری مواد غذایی تأکید دارد. مطابق بیانیه FDA در ۲۰ مارس ۲۰۲۰ ، “تاکنون گزارشی مبنی بر انتقال ویروس از مواد غذایی نداشته ایم … با این وجود ، همیشه لازم است که هنگام استفاده یا آماده سازی مواد غذایی ، نکات بهداشتی خوب (به عنوان مثال ، شستن دست ها و سطوح ، جدا کردن گوشت خام از سایر مواد غذایی ، طبخ در دمای مناسب و یخچال فوری). رعایت شوند”
زنجیره تأمین:
احتمال دارد که کورون ویروس زنجیره تأمین را مختل کند و بر مواد مؤثر و تأمین مواد اولیه تأثیر بگذارد. در حالی که تأمین کنندگان مواد اولیه از تأثیر کمی اپیدمی کوروی ویروس بر توانایی آنها در تهیه مواد لازم برای شرکت های مواد غذایی و آشامیدنی خبر می دهند ، ممکن است برای شرکت های مواد غذایی توصیه شود که تأمین کنندگان متناوب را رعایت کنند. علاوه بر این ، شرکت های مواد غذایی باید برنامه های مدیریت بحران یا واکنش اضطراری خود را بررسی کنند تا اطمینان حاصل کنند که آنها برای رفع هرگونه اختلال ناشی از بیماری همه گیر آماده هستند.
سرانجام ، با رعایت موارد احتیاطی عقل سلیم ، از خود و دیگران محافظت کنید: دستان خود را بشویید. هنگام بیماری در خانه بمانید. از شلوغی بپرهیزید وفاصله اجتماعیرا رعایت کنید. از مشاوره CDC ، FDA و مقامات بهداشت محلی خود پیروی کنید. و علم را دنبال کنید . آرام باشید و دستان خود را بشویید!
March 22, 2020 • By Purnendu Vasavada
منبع »https://www.foodqualityandsafety.com/article/covid-19-and-the-food-industry-what-we-know