به گزارش واحد بین الملل فود کلینیک؛ هات داگ ها یکی از خوراکی های رایج در تابستان می باشند. اما دانستن این که چه چیزی در غذاهای ما وجود دارند بسیار دشوار می باشد. اکنون دانشمندان روش جدیدی را ابداع نموده اند که می توان با آن از تقلبات فرانکفورتر جلوگیری نمود. این کار مخصوصا برای افرادی مهم می باشد که نمی توانند نوع خاصی از گوشت را مصرف نمایند.
تقلبات غذایی موجب ایجاد نگرانی های همگانی در سرتاسر دنیا در سال های اخیر شده است. برخی از این تقلبات موجب ایجاد بیماری های جدید و حتی مرگ شده است مانند افزودن ملامین به غذای کودکان در چین. برخی از تقلبات ممکن است که سلامت مصرف کننده را به خطر نیاندازند اما ممکن است که با باورهای فرهنگی و مذهبی مصرف کنندگان مغایرت داشته باشند برای مثال قوانینی که برای مسلمانان و یا یهودیان در زمینه مصرف برخی از انواع گوشت ها وجود دارد.
امروزه برای بررسی اعتبار و صحت محصولات گوشتی از روش های برپایه استخراج DNA و روش واکنش زنجیره پلیمراز (PCR) استفاده می شود. با این حال این روش برای جستجوی یک توالی بلند DNA کاربرد دارد که ممکن است این توالی در طی فرآیندهای غذایی شکسته شده و باعث ایجاد نتایج غلط گردد. برای مطمئن تر نمودن این روش، محققین یک تکنیک جدید را برای بررسی توالی های کوچک DNA در گوشت گاو، بوفالو و خوک در هات داگ ها توسعه دادند. این محققین 200 نمونه از هات داگ های گوشت گاو را در مالزی مورد آزمایش قرار دادند و عنوان نمودند که توالی انتخاب شده توسط آن ها در طی شرایط فراوری مواد غذایی پایدار بوده و همچنین محققین مورد نظر عنوان نمودند که در هات داگ ها که روی آن ها ذکر شده بود که فقط از گوشت گاو ساخته شده اند، گوشت بوفالو نیز موجود بوده است. بنابراین این محققین عنوان نمودند که استفاده از این روش برای تشخیص تقلبات در فرانکفورتر ها، یک روش مناسب و با دقت بالا می باشد.
واحد بین الملل: مهدی محمدیان
منبع:
Journal of Agricultural and Food Chemistry