به گزارش فود کلینیک وبه نقل ازسایت http://www.agbiotech.ir/ersشکواییه ای در خصوص تبلیغات شر کت روغن نباتی میهن که در حال پخش از شبکه های مختلف صداو سیما می باشد تنظیم و در حال جمع اوری امضا می باشند.
متن شکواییه به شرح زیر است:
ریاست محترم سازمان صدا و سیما
جناب آقای دکتر عبدالعلی علی عسکری
متأسفانه موفقیت افتخارآمیز دستیابی به فناوری تولید ملی محصولات تراریخته که باید مورد استفاده برای نجات بخش کشاورزی از تعطیلی کامل و در نتیجه بهبود وضعیت امنیت غذایی کشور قرار میگرفت به شدت مورد هجمه و شایعه سازی وارداتچیها و رسانه های مختلف قرار گرفته است. عمق هجمه به فناوری بومی سازی شده به نفع واردات اخیراً توسط چند شرکت تولید کننده محصولات غذایی به نامهای رعنا، تبرک و طبیعت صورت گرفته است که با معرفی محصولات خود در تلویزیون رسمی جمهوری اسلامی به عنوان غیر تراریخته (که لازم است با همکاری شرکتهای تشخیص محصولات تراریخته این ادعا اثبات شود) سعی بر القاء ناسالم بودن محصولات تراریخته به مخاطب دارند. به طور ویژه شرکت طبیعت به انحاء گوناگون به شکل مستقیم محصولات تراریخته را ناسالم و مضر معرفی میکند. واضح است که سوء استفاده از شرایط قرنطینه خانگی به دلیل بیماری کرونا که طبیعتاً موجب افزایش مخاطبین صدا و سیما به عنوان منبع رسمی اخبار شده و اشاعه این قبیل شایعات و اکاذیب در رسانه ملی موجب تشویش اذهان عمومی می شود و بیش از پیش کشت محصولات تراریخته تولید ملی را به تعویق خواهد انداخت. مسلماً این وضعیت به سود وارد کنندگان و به زیان دانشمندان زیست فناوری کشاورزی ایرانی تمام خواهد شد. انتشار اکاذیب به نفع واردات و به زیان تولید ملی محصولات تراریخته در حالیست که سازمانهای معتبر بهداشتی در جهان مانند سازمان بهداشت جهانی (WHO)، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، سازمان ایمنی غذای اتحادیه اروپا (EFSA) و غیره بارها سلامت محصولات تراریخته را مورد تأکید قرار داده اند و بیش از ۲۰ سال است که در بسیاری از کشورهای جهان مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین وزارت بهداشت و سازمان غذا و داروی ایران نیز سلامت محصولات تراریخته را تأیید کرده اند و بیش از ۱۰ سال است که محصولات تراریخته وارداتی (عمدتاً در صنایع تولید روغن) در سبد غذایی مردم ایران قرار گرفته است.
لذا با توجه به اینکه شرکتهای رعنا، تبرک و طبیعت در رسانه ملی با انتشار اکاذیب ایجاد تنشویش اذهان عمومی نموده اند و در بند ۱۱ ماده ۶ قانون مطبوعات، رسانه ها از پخش شایعات و مطالب خلاف واقع منع شده اند، چنانچه رسانه ای اقدام به نشر اکاذیب کند طبق ماده ۳۰ قانون مطبوعات دارای مسئولیت کیفری است و مطابق ماده ۲۳ قانون مطبوعات لازم است در اسرع وقت فرصت پاسخ گویی به شکل رایگان در تلویزیون جمهوری اسلامی ایران برای شاکی فراهم شود و به دو برابر تعداد تبلیغات کذب منتشر شده در تلویزیون منتشر شود.