چهار پیش شرط برای راه اندازی فروشگاه آنلاین غذاهای رژیمی

چهار پیش شرط برای راه اندازی فروشگاه آنلاین غذاهای رژیمی برای راه اندازی فروشگاه آنلاین غذاهای رژیمی وجود دارد که در این مطلب بدان میپردازیم

به موازات پیشرفت علم و ارتباطات اجنماعی و مجازی, تمایل افراد برای روی آوردن به تهیه غذاهای سالم افزایش یافته است. بخصوص اینکه امروز مشخص شده است که منشا بسیاری از بیماریهای مهلک و مرگبار، رژیم غذایی ناسالم است.

این امر از دیدگاه اقتصادی بدان معناست که یک سرفصل جدید به فهرست کسب و کارهای پرطرفدار و پرسود اضافه شده است و آن “ایده راه اندازی فروشگاه آنلاین غذاهای رژیمی” است.

کافی است نگاهی به رشد بی سابقه فروشگاههای لبنیاتی عرضه کنند انواع محصولات طبیعی محلی بیاندازید تا تبوانید میزان تقاضای روز افزون و مشتری های پر و پا قرص این محصولات را درک کنید.

البته راه اندازی فروشگاه آنلاین غذاهای رژیمی ساز و کار مناسب خود را میخواهد که هر چند نیاز آنچنانی به سرمایه ( به نسبت مغازه و فروشگاه ) ندارد اما نیاز به پیش شرطهایی دارد که در ادامه این بخش از فود کلینیک بدان می پردازیم.

1. جمع آوری اطلاعات

حتما در جدول ز مان بندی خود حداقل دو ماه را به این امر اختصاص دهید تا با استفاده از منابع معتبر مختلف هم دانش خود را نسبت به غذاهای ورزشی و رژیمی بیافزایید و هم بتوانید با استفاده از این اطلاعات، شاخه مورد نظر برای شروع فعالیت را پیدا کنید. بدیهی است که در بدو امر نمیتوان کلیه غذاهای حوزه های مختلف سلامت، رژیم غذایی و ورزش را پوشش داد و باید بتوانید برای استارت موفق، محصولات قابل عرضه متناسب با ظرفیت و توانایی خود را یافته و روی آنها سرمایه گذاری کنید.

البته در نظر داشته باشید که هر مقدار ایده شما ناب و بکر باشد احتمالا موفقیت و رشد شما بیشتر خواهد بود. برای پیدا کردن ایده‌ جدید استعداد‌های خود را نیز مورد ارزیابی قرار دهید. به این فکر کنید که از چه کاری بیشتر از همه لذت می‌برید و از انجام چه کاری خسته نمی‌شوید. 

همچنین بررسی کنید که در زمینه غذاهای سالم و رژیمی چه نیازی هنوز از طریق اینترنت برآورده نشده است یا حتی اگر اجرا شده شما چه نقاط قوتی می‌توانید به آن‌ها اضافه کنید تا از رقبا متمایز شوید. علایق و ایده‌های خود را بنویسید و برای پیدا کردن آن وقت بگذارید اما مراقب زمان باشید، ممکن است رقبا این ایده را زودتر از شما پیدا کنند.

2. بازار سنجی

به عقیده کارشناسان حوزه کسب و کار، اگر ایده شما بکر باشد، راه ساده‌تری در پیش دارید. فقط کافی است یک برنامه اصولی بچینید و مراحل را به ترتیب طی کنید؛ اما با سرعت پیشرفت تکنولوژی، بازار رقبا هم قوی‌تر از قبل می‌شود. بررسی نحوه عملکرد بازار رقیب یکی از اصلی‌ترین ملزومات راه اندازی کسب کار اینترنتی است. 
برای بررسی بازار رقبا در کسب و کارهای آنلاین راه‌های متفاوتی پیش رو دارید؛ این راه‌ها می‌تواند با توجه به گستردگی سازمان شما یا رقیب متفاوت باشد. 

به عنوان مثال از گوگل استفاده کنید، کلمات کلیدی شغل خود را جستجو کنید و شرکت‌های مشابه را پیدا کنید؛ بعد از این مرحله، رقبایی که خط مشی یکسان با شما را دارند در دسته جداگانه‌ای قرار دهید. با رصد فروشگاههای آنلاین و حضوری خوراکی های سالم و رژیمی به راحتی از قابلیتهای مثبت آنها الگوبرداری کنید نه کپی برداری.

پس از این مراحل اطلاعات زیادی از الگوی رقیب، هدف و نحوه پیشرفت آن‌ها آگاه خواهید شد. در صورتی که نیاز به بررسی دقیق‌تری دارید می‌توانید از ابزار‌های تحلیل رقیبان کمک بگیرید.

3. راه اندازی وب سایت و شبکه های اجتماعی

با توجه به این که در چه بستری تصمیم به فعالیت دارید، راه‌های گوناگونی هم در پیش دارید. به طور مثال برای فعالیت در اینستاگرام، نیاز به یک صفحه دارید اما برای فعالیت در سایت علاوه بر هاست، نیاز به تهیه مجوز‌های مربوط به راه اندازی کسب و کار اینترنتی از اتحادیه ها و انجمن های مشاغل اینترنتی‌ و تهیه درگاه‌ پرداخت هم دارید. درگاه پرداخت را هم از بانک ها و هم از کسب وکارهای آنلاینی چون زرین پال می توانید دریافت کنید. 

شما برای طراحی سایت باید از شرکت های طراحی یا افراد که به صورت فریلنسری به طراحی می پردازند، کمک بگیرید. به طور متوسط برای طراحی یک سایت فروشگاه باید تا 15 میلیون تومان هزینه کنید. 

در ابتدا باید نامی مناسب برای دامنه وب سایت خود انتخاب کنید. نام هایی که تلفظ آسانی دارند، معمولا دو سیلابی هستند و در لهجه ها یا به زبان های مختلف، خوانش آسانی دارند، گزینه های بهتری محسوب می شوند. 

بعد از این مرحله، باید دامنه خود را ثبت کنید. شما باید انتخاب کنید که دامنه «.ir» یا دامنه «.com» می خواهید. بسته به اینکه کدام را انتخاب کنید، باید در سایت های مرتبط به هر کدام دامنه خود را ثبت کنید. برای ثبت دامنه ir باید وب سایتی مثل نیک یا ایرنیک بروید. 

به‌صورت‌ کلی دو نوع دامنه داریم؛ یکی دامنه ir. که مخصوص ایران است و باید فرایندی را در وب‌سایت‌های ایرانی و مرجع ثبت دامنه‌های ir. طی کنید. در این میان دامنه خارجی هم داریم که ثبت آنها راحت‌ است و جای نگرانی نیست. حتی اگر برای اولین بار است که مراحل ثبت دامنه را انجام می‌دهید، نباید مضطرب شوید. چون کافی است که در یک وب‌سایت فرایند را پیش ببرید. دامنه‌های خارجی شامل دامنه‌های com ،.net ،.org. و co. و… هستند. برای دامنه‌های خارجی مرجع خاصی مد نظر نیست و نیازی ندارید که در یک وب‌سایت خاص اول ثبت‌نام کنید، احراز هویت شوید و بعد دامنه خود را ثبت کنید. برای پیداکردن وبسایت ثبت دامنه، کافی است که در گوگل، عبارت «ثبت دامنه» را جستجو کنید تا فهرست بلند بالایی از این وبسایت ها را به شما معرفی کنید. 

بعد از ثبت دامنه، شما باید هاست یا میزبان خود را هم انتخاب کنید. برای این کار باید به سایت کسب و کارهایی که خدمات هاست ارائه می دهند، مراجعه کنید. شرکت هایی چون ایران هاست در ایران خدمات هاستینگ می دهد. 

اقدام دیگری که برای راه اندازی وب سایت کسب و کار آنلاین خود باید انجام بدهید، انتخاب cms سایت تان است. اغلب کسب و کارها، وبسایت های خود را با cms وردپرس ساخته اند که ابزاری عالی برای مدیریت محتواست. همچنین افزونه یا پلاگین woocommerce وردپرس، فروشگاه آنلاینی را برای فروش کالا و خدمات در اختیارتان قرار می دهد. 

البته توجه داشته باشید که راه اندازی کسب و کار و طراحی سایت و شروع کار، به حضور گسترده و پررنگ در شبکه های اجتماعی گره خورده است. امروزه یک حساب اینستاگرام یا یک کانال تلگرام به تنهایی می توانند فروش بالایی را برای صاحبان کسب و کارها رقم بزنند. برای ساختن یک حساب اینستاگرام یا یک کانال تلگرام باید اپلیکیشن های هر کدام را از فروشگاه هایی چون گوگل استور یا بازار دانلود کنید. سپس حساب کاربری خود را در آنها بسازید. 

گام مهم و اساسی بعدی، تولید محتوای متنی، ویدئویی و تصویری است. استخدام ادمین برای کانال تلگرام یا حساب اینستاگرام اهمیت زیادی دارد. افراد متخصصی در این حوزه فعالیت می کنند که شبکه های اجتماعی شما را رشد می دهند. تا جایی که به منبع مهمی برای درآمدزایی تبدیل می شوند. 

این بستر‌های آنلاین ویترین فروشگاه شما هستند. سعی کنید در ساده‌ترین حالت ممکن به ویترین فروشگاه خود جلوه دهید. با تولید محتواهای باکیفیت، توجه کاربران بیشتری را به فروشگاه خود جلب می‌کنید. 

4. تبلیغات، بازاریابی و برندینگ

بدون تبلیغ و بازاریابی، رشد شما کند و تقریبا صفر خواهد بود. بخصوص با توجه به اینکه میخواهید در زمینه غذا و حوزه سلامت جامعه فعالیت کنید باید کالا یا خدمات خود را در فضاهای مناسب و با وسواس و دقت خاصی معرفی کنید. این فضاها می‌تواند تبلیغات در سایت‌ها، پلتفرم‌های اینترنتی و حتی تبلیغات پیامکی باشد. ایجاد نیاز و پیدا کردن بازار هدف یکی از اصلی‌ترین اقداماتی است که باید در نظر داشته باشید و همچنین در نظر داشته باشید که حساسیت ها نسبت به سلامت در جامعه زیاد است و همین کار شما در زمینه غذای سالم را به توعی سخت تر میکند.. بازاریابی باید بارها و در طول زمان اتفاق بیافتد چرا که نیاز مردم همیشه در حال تغییر است. برای بازاریابی می‌توانید از سایت‌های همکاری در فروش مثل افیلی استفاده کنید. با این روش سود و فروش تضمینی است و نیاز به تلاش زیادی ندارید برای اینکه ناشران و بازاریاب‌های حاذق از روش‌های فروش و بازار‌های مستعد باخبر هستند.
به یاد داشته باشید جذب مشتری، به خصوص مشتری وفادار، باعث مستحکم‌تر شدن پایه‌های کار شما می‌شود. توجه داشته باشید که این فرایند ممکن است طول بکشد، پس برنامه خود را تا شناخته شدن ادامه دهید و در انجام مراحل استمرار داشته باشید. معمولا با شناخته شدن و خوش قول بودن احتمال پیشرفتتان بالاتر می‌رود.

اگر میخواهید به برندی معتبر در زمینه غذاهای رژیمی مبدا شوبد باید بدانید که چگونه کسب و کارها در مسیر رشد خود به برندهایی تبدیل می شوند که کاربران با دیددن نام، تصویر یا لوگوی آنها به خوبی به یادشان می آورند. در واقع از طریق ساخت یک برند موفق است که مشتریان با کسب و کارها عهد ذهنی عمیقی پیدا می کنند. محصولات و خدمات کسب و کارها در ذهن شان نقش می بنند و به اصطلاح با چشم بسته هم خریدار کالای شان هستند. 

خوشنامی، شفافیت، ارائه خدمات باکیفیت، پاسخگویی به موقع، عرضه کالای استاندارد و… همگی در ساختن یک برند موفق تاثیرگذار هستند. 

از آنجایی که برای ساخت یک برند، علاوه بر ارائه خدمات و کالای باکیفیت، باید معرفی خوبی هم از خودتان و کسب و کارتان داشته باشید، می توانید از تبلیغات و بازاریابی کمک بگیرید. در این زمینه، افراد متخصص و کسب و کارهای مختلفی هستند که به شما کمک می کنند تا روندهای بازاریابی را به خوبی پیش ببرید. 

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *